perjantai 4. syyskuuta 2015

Day 15: Los Angeles

Aamu Los Angelesissa valkeni hieman pilvisenä, mutta lämpimänä. Ja oli odotettavissa, että myöhemmin se aurinkokin sieltä taas tulee esiin. Ja niin tapahtuikin. Jossain vaiheessa lähdin Mirkan kanssa Warner Brosin studiokierrokselle ja samalla heitettiin Nina ja Tero Beverly Hillsiin. Ja matkaanhan meni taas ihan älyttömän pitkä aika, koska… no, Los Angeles. Oltiin kuitenkin ihan täydelliseen aikaan paikalla ja kiertoajelu studioilla alkoikin pian.

Ensin katsottiin pieni esittelyfilmi Warner Brosista ja mitä kaikkea niillä studioilla onkaan kuvattu. Ja mitkä kaikki leffat on saanut Oscareita jne. Sen jälkeen ryhmämme jakautui vielä kolmeen osaan, jotta mahduimme niihin ”autoihin” joilla lähdimme kiertämään ulkokulisseja. Saimme oppaaksemme Ashleyn ja hän oli kyllä erittäin hyvä opas. Luulen, että meidän ryhmälle tuli paras opas niistä kolmesta, joiden kesken ryhmämme jaettiin. Jutteli tosi ”vapautuneesti” ja vaikutti, että oikeasti tykkää työstään. Ei tullut yhtään sellainen vaikutelma, että latelee jotkut ulkoa opetellut lauseet, joista on pakko kertoa. Ja mielenkiintoista tarinaa sieltä tulikin! Esimerkiksi se, että jos ulkona kuvataan talvikohtausta, heillä on joku luottofirma, joka tilataan tuomaan sinne lunta. Ja tällöin joku tiimi myös nyppii puista kaikki lehdet pois, koska eihän talvella voi puissa ola lehtiä. Ja jos seuraavana päivänä kuvataan taas kevät- tai kesäkohtauksia, niin puihin kiinnitetään kuolleita lehtiä, jotka vaan värjätään vihreäksi.


Opastetussa kierroksessa käytiin myös sisästudiossa, jossa kuvattiin Pretty Little Liars –sarjaa. Siellä ei saanut kuvata, joten ei ole näyttää mitään kuvamateriaalia. Olen kyllä siitä sarjasta kuullut, mutta jos jotain negatiivista kierroksesta pitää sanoa, niin sanotaan se, että olisi ollut hauskempaa päästä jonkun tutumman sarjan kulisseihin. Esimerkiksi 2 Broke Girlsin tai The Big Bang Theoryn. Tai vaikka Ellenin. Mutta noilla sitcomeilla taisi olla ”rehearsal day”, joten niihin ei päässyt. Elleniä tosin ei kuvattu, mutta ei päästy sinnekään. Mutta olihan tuokin tosi mielenkiintoista. Ja kun itse on ollut Salkkareissa extrana aiemmin, niin eipä se itse studio ihan hirveästi noin päällisin puolin poikennut. Tietty pieniin yksityiskohtiin oli kiinnitetty huomattavasti enemmän huomiota.

Niin ja käytiin me myös mm. sellaisessa paikassa, jossa oli kaikki Batmobilet näytillä ja toisessa paikassa oli Batman-pukuja ja myös Batman-leffojen pahisten pukuja jne. Harry Potterista oli myös vastaavia juttuja näytillä, mutta en ole koskaan Pottereista välittänyt, niin ei ne oikein tarjonnut mulle mitään. Opastetun kierroksen päätteeksi päästiin vielä kiertämään omaa tahtia yhtä ”hallia”. Siellä oli mm. kuvia Warnerin eri sarjoista ja leffoista ja oli kaiken maailman rekvisiittaa. Suosituin paikka oli varmaan kuitenkin Frendien Central Perk –kulissit joissa pääsi istumaan sille kuuluisalle sohvalle ja paikan työntekijät sitten otti kuvat. Ja positiivista oli myös se, että kuvat otettiin asiakkaiden omilla kameroilla/kännyköillä, ettei ollut sitä, että joutuisi maksamaan itsensä kipeäksi yhdestä printtikuvasta.


Frendit on ollut mulle nyt muutenkin ajankohtainen, sillä kun kesällä Frendit-uusinnat alkoi AVAlta ihan ekasta jaksosta alkaen, niin on tullut katsottua jokainen jakso. Oon todennäköisesti kaikki jaksot nähnytkin vähintään kerran, mutta en ole kyllä moneen, MONEEN vuoteen yhtään jaksoa katsonut, vaikka niitä uusintoja on varmasti pyörinytkin koko ajan. Olen saattanut vähän valittaakin siitä, että pitääkö samoja sarjoja uusia jatkuvasti. Mutta nyt aika oli kypsä sille, että voin taas katsoa Frendejäkin. Ja kyllähän ne edelleen naurattaa!


Warnerilla käytiin myös kuuntelemassa ja katselemassa pieni ”esitys” äänitekniikkaan (väärä sana ehkä. pyydän varmuuden vuoksi anteeksi!) liittyen. Siellä näytettiin Gravity-leffasta pätkä ja mistä tässä pätkässä kuulunut ääni koostui. Ja kerrottiin myös miten erilainen ja vaikea Gravityn äänimaailma oli tehdä, koska siinä oltiin avaruudessa. Selkeesti olivat ylpeitä ja mikäs siinä on ollessa, kun Oscar-patsas tai patsaita oli näihin liittyen tullutkin. Ei, en ole nähnyt Gravityä eikä se tämän jälkeenkään mua erityisemmin kiinnosta.

Kun itse kierros oli saatu päätökseen, niin oli luvassa perinteinen ja pakollinen gift shop. Eihän sieltä ulos pääse ennen kuin on vähintään kävellyt sen läpi. Itse asiassa ennen gift shopia oli kahvila. Central Perk tietysti. Sieltä tuli otettua jäämokka. Oli hyvää. Gift shopissa oli kyllä krääsää joka lähtöön näihin isoimpiin sarjoihin liittyen nyt ainakin. The Big Bang Theory, Frendit, Ellen jne. Ostin Central Perk –kangaskassin kauppakassiksi, eikä se edes maksanut niin paljon kun olisi voinut odottaa. Jotain 10 dollaria muistaakseni.

Paluumatkalla poimittiin Nina ja Tero mukaan ja mentiin takaisin kämpille. Ja hetken päästä siitä rannalle ja uimaan. Vesi ei ollutkaan kylmää, mutta aallot oli aikamoisia! Eihän siellä uida voinut, mutta vähän tuli siellä aalloissa leikittyä ja oli kyllä hauskaa. Ärsyttävää oli tosin se, että kun nousi merestä, niin hiekkaa oli joka paikassa. Illalla syötiin yhdessä koko porukka kämpillä ja ruoka oli erittäin hyvää. Ja koin elämäni ensimmäisen maanjäristyksen! Jännää! Loppuillasta saimme myös vieraita viettämään iltaa kanssamme, mutta tätä taustatarinaa en yksinkertaisesti vaan nyt enää jaksa kertoa. Ehkä myöhemmin jossain muistelupostauksessa. Eli stay tuned! :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti