tiistai 1. syyskuuta 2015

Day 12: Flagstaff-Las Vegas

Eilen jo päätettiin, että aamiaiselle mennään johonkin paikalliseen kahvilaan/ravintolaan. Oltiin jo aiemmin nähty majapaikan lähellä kuppila nimeltä Biff’s Bagels, joten mentiin sinne. Ja oli kyllä paras aamupala tällä reissulla! Otin chili-cheddar-bagelin tomaatti-basilika-levitteellä ja täytteiksi salaatti, kurkku, tomaatti ja tietysti pekoni. Vihannekset oli tuoreita ja hyvän näköisiä ja kokonaisuudessaan bagel oli todella hyvän makuinen! Ja tarjolla oli myös tummapaahtoista kahvia, joka maistui kahvilta ja oli hyvää! Näin hyvä aloitus päivälle oli kyllä tarpeen. Aamupalan jälkeen lähdin vielä hakemaan Jamba Juicesta smoothien. Tällä kertaa päätin pelata varman päälle ja ottaa Chicagossa maistamani Caribbean Passion –smoothien. Ai että.


Sitten tien päälle ja kohti Las Vegasia. Matkaa oli taitettavana taas ihan kiitettävästi. Pysähdyttiin Seligmanin kylässä, Arizonassa edelleen. Siinä Route 66:n varrella oli paljon hyvin persoonallisia matkamuistomyymälöitä ja ainakin joidenkin yhteydessä oli jonkinmoista ravintolatoimintaa myös. Hauskan näköisiä paikkoja joka tapauksessa, vaikka mitään ei tullutkaan ostettua.


Toinen pysähdys tehtiin Kingmanissa ja siellä käytiin myös syömässä. Ruokapaikka oli nimeltään Redneck’s Southern Pit BBQ, jossa tuli syötyä taas burgeri, joka oli kyllä oikein hyvän makuinen. Tuli testattua myös The Big Blue Van -olutta. Tilatessani sitä, tarjoilija kysyi otanko mustikoita. Ihmettelin hetken, mutta lopulta ajattelin, että why not? Ja vaikka yhdistelmä kuulostikin alussa todella erikoiselta, niin maku oli kyllä hyvä! Ihan mielellään voin ottaa vastaavan uudelleenkin, jos joskus tulee vastaan. Ruokailun jälkeen jäätiin vielä hetkeksi kiertelemään Kingsmania ja räpsimään kuvia.


Ennen Vegasia pysähdyttiin vielä Hoover Damilla, eli padolla. Eihän se nähtävyytenä ollut juuri kummoinen ja lämpötila oli noussut jo uusiin ennätyslukemiin, yli sadan Fahrenheit-asteen. Nopeasti pari kuvaa ja takaisin ilmaistoituun autoon ja matkaan! Padolta ei enää ollutkaan kovin pitkä matka Las Vegasiin ja kaupunkia lähestyessämme näytti huvittavalta, kun lentokoneita nousi ja laski ihan sieltä korkeiden hotellikompleksien ja kaupungin vilinän keskeltä. Vegasin lentokenttä kun kuulemma ja näköjään on ihan siinä kaiken vieressä. Oli tyyliin yksi katu meidän hotellin ja lentokentän välissä. Häiriöksi se ei kuitenkaan ollut.

Hotellina meillä (minä, Topi, Tiina, Pete ja Tero) oli Vegasissa Excalibur. Lempinimeltään myös Disneyland, koska se näytti kuin joltain Disney-linnalta. Muut majoittautuivat Mandalay Bayssä, joka oli astetta ylellisempi. Näiden kahden hotellin välissä oli vielä yksi hotelli – Luxor. Egyptiläisteemainen hotelli, joka olikin pyramidin muotoinen ja sfinksi oli siinä vieressä myös. Excaliburin ja Mandalay Baym välillä liikku ilmainen juna. Tai tram se oli englanniksi, mutta en kyllä miellä sitä raitiovaunuksi.



Raisa, Roosa ja Mirka päättivät mennä katsomaan Cirque de Soleil –esitystä, joka oli tehty Michael Jacksonin musiikin ympärille. Itsekin mietin pitkään, että lähtisinkö mukaan, mutta päätin olla menemättä, koska hinta oli kuitenkin aika kova, enkä tiedä olisinko saanut siitä niin paljon irti kuitenkaan. Me muut lähdettiinkin kävelemään vähän Las Vegasin kuuluisaa ”strippiä”, jonka varrella meidän hotellitkin oli. Vaikka olikin jo pimeää, niin todella kuuma oli edelleen. Ihmisiä oli paljon liikkeellä ja katujen yli piti usein mennä ylikulkusiltojen kautta ja liukuportaat oli melkein jokaisen kohdalla rikki, joten joutui vielä ponnistelemaan portaat ylös. Ja siinä kuumuudessa se olikin jo kuin mikäkin urheilusuoritus.


Kauppaan piti myös poiketa, koska vettä piti saada. Etenimme kohti jotain hienostohotellia, jonka edustalla oli kuulemma joku suihkulähde/musiikki-show. Mutta täytyy sanoa, että ei se kyllä ollut oikein mistään kotoisin jos esimerkiksi vertaa Barcelonan Montjuïcin vastaavaan. Mutta tulipahan nähtyä. Kävelymatkalla tuli räpsittyä kuvia kans jonkin verran, mutta meni hetki ennen kun sai kännykän kameran säädettyä sopivasti, että kuvista edes saa jotain selvää. Kun on muuten pimeää, mutta paljon kirkkaita valoja, niin oli aluksi vähän haasteellista. Varsinkin tällaiselle aloittelijalle.


Suunnitteluvaiheessa tämän illan piti olla ns. ”heavy drinking”-ilta ja siksi olinkin pettynyt, kun baariin mentiin kolmestaan Teron ja Ninan kanssa. Ensimmäinen kohde oli Gilley’s, joka olikin ihan hauska cowboy-henkinen saluuna. Oli ”mechanical bull” ja kaikkea! Kukaan meistä ei kyllä kokeillut, mutta kyllä siellä aika moni kävi kokeilemassa. Ja yhden jäbän ainoa duuni oli ohjata sitä. Tai no välillä hän kävi kyllä tanssilattiallakin tai tanssi siinä työpisteensä vieressä, kun taisi olla vähän tylsää. Siellä vedettiin myös karaokea koko ilta. Vähän eri tasoista kyllä kuin Suomessa. Karaokeisäntäkin aina välillä intoutui laulamaan ja veti yhden biisin myös mechanical bullin päällä seisten. Silloin se ei kyllä liikkunut. Muutenkin taisi olla vakkarilaulajia aika paljon.


Kun meininki Gilley’sissä hiipui, lähdettiin etsimään seuraavaa paikkaa ja haettiin ”matkaevästä” kaupasta. Erään hotellin/kasinon vierestä löytyi yksi ”ulkoilmabaari”, johon sitten lopulta päädyttiin. Se oli aika jees. DJ soitti musaa ja tanssilattia oli täynnä. Yksi tyttö baaritiskillä luuli mua britiksi. Otin sen kohteliaisuutena, vaikka en oo ihan varma oisko pitänyt. Jostain syystä kyllä mulla on lievä brittiaksentti aina välillä. Ainakin jotkut sanat ja fraasit tulee enemmän brittiläisittäin kuin amerikkalaisittain. Sieltä lähdettyämme käytiin taas kaupan kautta ja kohti seuraavaa kohdetta. Useampi paikka näytti olevan jo kiinni ja itselle alkoi iskeä jo väsymystäkin päälle ja kun oli pitkin iltaa juonut oluttaja siideriä, niin alkoi myös vähän turvottaa ja närästää, joten olo ei ollut mikään paras mahdollinen. Lähdin siis hotellille, joka olikin jo ihan lähellä. Huoneessa olin joskus aamuneljältä, joten ihan hyväkin, etten enää jatkanut seuraavaan paikkaan, jotta hetken ehtii nukkuakin. Vaikka koko huominen päivä meneekin Vegasissa, niin olis kiva tehdä jotain muutakin kuin vain nukkua. Altailla makoilua ja outlet-keskuksessa shoppailua ois huomiselle suunniteltuna. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti